If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здрасти,да пти е честита новата г !Датчика е монтиран при радиатора на маслото и дава информация за неговата температура.Не е свързан с хранителната система.Температурата на я дават 80 градуса,ама ги качва само лятото в градски условия,докато имах такава,поне така съм забелязал
за много години!
абе то аз радиатор на маслото нямам ама явно е същата работа - аз се зачудиш защото сего не мърда от 60 градуса - демек от най-долното деление
а имаш ли идея дали на руската конкуренция - лада - слагат таквизи датчици?
Ами при положение че маслото се плиска в двигател, който не работи на 1000об/мин при нормално каране ... трябва ли да си стои на 60 стрелката ?!? Вярно, че все пак картера се обдухва яко през зимата, но чак пък толкоз студено масло...
на мен сега през зимата стрелката трудно се помръдва от 60 градуса под трудно имам в предвид, че мръдва леко на дясно кагато я разтривам повечко, а иначе лятото ми държи от 80 до 100 градуса пак в зависимост от това в как я карам.
ами мом4ета сами знаете 4е дори и водата не си достига нормалната
температура а какво остава за маслото на лято ште си ги гледате тея
стрелки сеа гледаите парно да има
Моя опит показва че температурата на маслото през зимата следва тази на охладителната течност с около 15гр. + / - 5 гр.(зависи къде е датчика на блока, картера или на масл. радиатор-на входа или изхода), това докато мотора се темперира и после след дълго каране почти се изравняват, при яка ръчка маслото може и малко да качи над тази на охл. течност.
За лятото почти същото с по-малка разлика докато колата загрее и после маслото става с по-висока тамп. с около 5/7 гр. в жегите и на ръчка до 10 и повече гр. над тази на охл. течност.
E,той Търтея бил руски фен като мен,хихи Аз на мойта датчика заналягането,понеже беше Бош,беше отишъл на кино,ама турих един "хороший-изготовлено в Росии"-ефекта е :thumb:
Някъде бях писал-от Лада датчика за налягането на маслото е с резба М14Х1,25-стругара ти пренарязва резбата на М10Х1,с едни клещи разчовъркваш буксата,понеже не е същата и си готов :thumb: Датчика на 155,75,164 е един
Comment